Laden...

Stadionverbod Jordania blijft van kracht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Stadionverbod Jordania blijft van kracht
Arnhem, 27 januari 2015

De heer Jordania, oud aandeelhouder en commissaris van Vitesse, heeft in maart 2014 van Vitesse een stadionverbod gekregen. Dit stadionverbod is opgelegd voor bedreigingen van onder andere de huidige algemeen directeur. Jordania vraagt om opheffing van het stadionverbod. De voorzieningenrechter heeft de vorderingen afgewezen; het stadionverbod voor Jordania blijft van kracht.

​​​Jordania wil opheffing stadionverbod

Volgens Jordania bieden de KNVB-regels en de eigen huisregels van Vitesse juridisch geen grond voor het opleggen van het stadionverbod. Bovendien is volgens hem geen sprake geweest van serieuze bedreigingen.

Bedreigingen geen grapje

De voorzieningenrechter overweegt dat Vitesse aan haar gebruiksrechten van Gelredome en Papendal het recht kan ontlenen om Jordania de toegang te ontzeggen, los van de KNVB-regels en de eigen huisregels van Vitesse. Het staat voldoende vast dat wél sprake is geweest van bedreigingen. Die kunnen niet als grapjes worden afgedaan, zoals de advocaat van Jordania heeft betoogd. Ook als Jordania niet serieus van plan is geweest de bedreigingen uit te voeren, was dat voor de directeur van Vitesse niet duidelijk. Afgezien daarvan valt niet in te zien wat er grappig of humoristisch is aan het iemand in het vooruitzicht stellen van het toebrengen van pijn, ernstig lichamelijk letsel of dood.

Stadionverbod blijft van kracht

De hierboven genoemde bedreigingen zijn ontoelaatbaar, zeker van iemand die een positie heeft bekleed zoals Jordania en die daarom nog steeds een voorbeeldfunctie heeft. Vitesse heeft om deze redenen een stadionverbod kunnen opleggen. Dat Vitesse dit ook wenst te handhaven is begrijpelijk omdat Jordania, ondanks het stadionverbod en een taakstraf, in december 2014 opnieuw bedreigingen tegen de directeur heeft geuit.

Uitspraken