Laden...

Stichting Onderdak Woon- en Zorgvoorzieningen moet bewoning in de Paasberg Arnhem beëindigen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Stichting Onderdak Woon- en Zorgvoorzieningen moet bewoning in de Paasberg Arnhem beëindigen
Arnhem, 06 februari 2020

De gemeente Arnhem heeft Stichting Onderdak Woon- en Zorgvoorzieningen terecht opgedragen om de bewoning van de rechtervleugel van het oude woonzorgcentrum de Paasberg te beëindigen. Dat oordeelt de voorzieningenrechter. Omdat de stichting geen maatschappelijke opvang met (therapeutische) behandeling aanbiedt en de gemeente geen beleid voert op basis waarvan de bewoning te legaliseren is, kon de gemeente dit besluit nemen.

In de Paasberg in Arnhem verblijven ex-gevangenen die onderdak en begeleiding krijgen. Het doel is om uiteindelijk weer zelfstandig te kunnen functioneren in de samenleving. Volgens de gemeente Arnhem is de bewoning van de Paasberg in strijd is met de bestemming ‘Maatschappelijk’. Daarom heeft zij de stichting opgedragen  de bewoning in de Paasberg te beëindigen. De stichting was het hier niet mee eens en spande een zaak aan bij de voorzieningenrechter. 

Geen behandeling

Bij de bestemming ‘Maatschappelijk’ gaat het om maatschappelijke opvang met (therapeutische) behandeling, inclusief overnachting. De stichting biedt maatschappelijke opvang inclusief overnachting aan in de Paasberg. Er is alleen geen sprake van (therapeutische) behandeling. Het doel is meer gericht op begeleiding van de ex-gevangenen bij het terugkeren in de maatschappij. De gemeente voert daarnaast ook geen beleid op basis waarvan de bewoning te legaliseren is. Volgens de rechter heeft de gemeente daarom de last tot beëindiging van de bewoning terecht opgelegd. De rechter verklaart het beroep van de stichting ongegrond en wijst het verzoek om voorlopige voorziening af.

Meer tijd

De rechter ziet aanleiding  de stichting wat meer tijd te geven om aan de last (het beëindigen van de bewoning) te voldoen. Bij wijze ordemaatregel is de last geschorst tot 6 weken na verzending van de uitspraak.

Uitspraken