Laden...

Taakstraf Marco Kroon voor mishandeling politieagent en schennis van de eerbaarheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf Marco Kroon voor mishandeling politieagent en schennis van de eerbaarheid
Arnhem, 09 december 2019

De militaire kamer veroordeelt Marco Kroon voor mishandeling omdat hij een politieagent in functie zonder aanleiding een kopstoot heeft gegeven. Daarnaast veroordeelt de militaire kamer Kroon voor schennis van de eerbaarheid omdat hij zijn ontblote geslachtsdeel aan een politieagente heeft getoond en hiermee op en neer gaande bewegingen maakte in haar richting. Kroon krijgt een taakstraf van 100 uur. Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De militaire kamer vindt dat Kroon door dit gedrag respectloos is omgegaan met de politieagenten. Juist van een gewaardeerd officier van de Koninklijke Landmacht, waar respect voor het gezag hoog in het vaandel staat, mocht ander gedrag verwacht worden. De militaire kamer houdt rekening met het feit dat de zaak al gevolgen voor Kroon heeft gehad. Hij is immers door zijn commandant geschorst als militair en zijn strafzaak heeft veel aandacht gekregen in de media.

Daarnaast moet Kroon een schadevergoeding van in totaal ruim 370 euro betalen aan de politieagenten.

Uitspraken