Laden...

Taakstraf agent voor veroorzaken ongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf agent voor veroorzaken ongeval
Arnhem, 16 november 2018

De rechtbank veroordeelt een 48-jarige politieman tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. De agent krijgt deze straf voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval in Apeldoorn.

De politieman was op 1 mei 2017 in een opvallende politiebus op weg naar een melding. Op een kruising reed hij door rood en botste daar tegen twee overstekende fietsers. Die raakten daarbij gewond, waarvan 1 ernstig. De politiebus voerde wel blauwe zwaailichten, maar had de sirene niet aan.

Onvoorzichtig gereden

De rechtbank verwijt de politieman dat hij aanmerkelijk onvoorzichtig heeft gereden door door rood te rijden, zonder daarbij goed op te letten op overstekend verkeer. Ook reed hij tegen de voorschriften in sneller dan 20 kilometer per uur het kruispunt op. De rechtbank houdt wel rekening met de goede intenties van de politieman, die op weg was om een collega te assisteren bij een ander verkeersongeval.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken