Laden...

Taakstraf en rijontzegging man uit Geldermalsen voor veroorzaken verkeersongeluk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf en rijontzegging man uit Geldermalsen voor veroorzaken verkeersongeluk
Zutphen, 16 december 2019

De rechtbank veroordeelt  een 31-jarige man uit Geldermalsen voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Culemborg.  Hij moet een taakstraf van 120 uur uitvoeren. Daarnaast krijgt hij een rijontzegging voor 6 maanden. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Op 18 december 2018 veroorzaakte de man als bestuurder van een personenauto een ongeluk met een fietsster. De man raakte met de voorkant van zijn auto de achterkant van de fiets van het slachtoffer. De fietsster liep daarbij zwaar lichamelijk letsel op en het is de vraag of zij ooit nog helemaal de oude wordt.

Dramatische wending

De rechtbank oordeelt dat het hier gaat om vermijdbaar en verwijtbaar weggedrag. Het leven van het slachtoffer en haar familie heeft door het ongeluk een dramatische wending gekregen. Dit neemt de rechtbank mee in de strafmaat. Ook neemt de rechtbank dat de man de fietser had moeten zien en had - wanneer hij beter had opgelet - haar ook kunnen zien. In het voordeel van de man spreekt dat hij niet had gedronken en de maximaal toegestane snelheid ter plaatse ook niet heeft overtreden.

Uitspraken