Laden...

Taakstraf voor aanbieden afbeelding penis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf voor aanbieden afbeelding penis
Zutphen, 03 augustus 2020

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 51-jarige man uit Tiel voor het aanbieden van een afbeelding van een penis aan een meisje van 4 jaar oud. Hij krijgt een taakstraf van 50 uur opgelegd waarvan 30 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Hij moet een verplichte behandeling volgen en mag geen contact opnemen met het meisje en haar familie.

Illustratieve afbeelding

De man gaf in 2018 een knuffelkonijn cadeau aan het 4-jarige meisje. In dit knuffelkonijn stopte de man een afbeelding van zijn geslachtsdeel. De moeder van het meisje ontdekte dit. Het meisje heeft de foto daarom gelukkig niet gezien.

Persoonlijke omstandigheden

De man heeft verschillende beperkingen met een laag functioneringsniveau. Daardoor heeft hij moeite  om de wereld om hem heen te begrijpen en daarin te functioneren. De man woont in een RIBW (instelling voor beschermd en begeleid wonen) en ontvangt al langere tijd hulpverlening voor huishoudelijke en financiële zaken. Hij heeft nauwelijks contact met anderen en heeft een zeer beperkt netwerk.

Verplicht hulpverleningskader

De rechtbank vindt dat kinderen niet met dergelijke afbeeldingen geconfronteerd horen te worden. De vraag is wat voor straf passend is in deze situatie, waarbij het meisje de foto niet heeft gezien, in combinatie met deze beperkte verdachte.

Het is heel belangrijk dat gekeken wordt waarom de man dit heeft gedaan en dat herhaling in de toekomst wordt voorkomen. Daarom zal aan de man een verplicht hulpverleningskader worden opgelegd, waarbij hij zich moet melden zo vaak als de reclassering dat noodzakelijk vindt. Ook moet hij verplicht meewerken aan gedragsdeskundig onderzoek en behandeling.

Daarnaast zal de rechtbank een taakstraf opleggen zodat de man ook op die manier snapt dat hij met het aanbieden van de foto iets strafbaars heeft gedaan. Tot slot zal de rechtbank een contactverbod met het meisje en haar ouders opleggen. Daar is om verzocht en de rechtbank zal aan dit verzoek gehoor geven.

Uitspraken