Laden...

Taakstraf voor bejaarde man die dorpsgenoot sloeg met glas

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf voor bejaarde man die dorpsgenoot sloeg met glas
Zutphen, 11 oktober 2018

De rechtbank veroordeelt een 79-jarige man uit Vaassen voor een poging zware mishandeling van een dorpsgenoot. De man krijgt hiervoor een taakstraf van 100 uur. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van ruim 1.800 euro betalen aan het slachtoffer.

Illustratieve afbeelding

De man sloeg een glas in het gezicht van een dorpsgenoot. De dorpsgenoot raakte daarbij gewond. Doordat de man met een glas in zijn hand sloeg nam hij op de koop toe dat de dorpsgenoot hierdoor zwaar lichamelijk letsel kon oplopen. De rechtbank oordeelt dat niet is bewezen dat de verwondingen die de dorpsgenoot opliep zo dusdanig zijn dat men kan spreken van zwaar lichamelijk letsel. De officier vond wel dat sprake was van zwaar lichamelijk letsel.  

Geen noodweer

De Vaassenaar deed een beroep op noodweer. De rechtbank verwerpt dit verweer. Op basis van de getuigenverklaringen blijkt niet dat sprake was van een ogenblikkelijke lichamelijke wederrechtelijke aanranding waartegen de man zich op dat moment noodzakelijk moest verdedigen.

Hoge leeftijd en blanco strafblad

De rechtbank legt een lagere taakstraf op dan door de officier van justitie werd geëist. Ze hield hierbij onder andere rekening met de hoge leeftijd van de man en het feit dat hij nooit eerder met justitie in aanraking is geweest.

Uitspraken