Laden...

Taakstraf voor veroorzaken zwaar lichamelijk letsel in het verkeer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraf voor veroorzaken zwaar lichamelijk letsel in het verkeer
Arnhem, 02 november 2018

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 72-jarige man uit Sint Agatha voor het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel in het verkeer door zijn aanhangwagen tijdens de invallende schemering onverlicht te parkeren. Hij krijgt een taakstraf van 120 uur. Daarnaast mag hij 6 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, niet in een motorrijtuig rijden. 

Illustratieve afbeelding

De man parkeerde zijn aanhangwagen grotendeels op een onverlicht stuk van de weg buiten de bebouwde kom in Opheusden, nadat hij zijn bedrijfsauto daarvan had losgekoppeld. Net voor de avond op 7 november 2016 reed daar een scooterrijder tegenaan. De man had geen in werking zijnde verlichting gevoerd, terwijl hij dat volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 wel had moeten doen. Daardoor was de aanhangwagen voor de scooterrijder onvoldoende zichtbaar. De rechtbank oordeelde dat het op deze manier achterlaten van de aanhangwagen ‘aanmerkelijk onvoorzichtig’ gedrag in het verkeer oplevert. 

Straf gelijk aan eis

Bij het slachtoffer is op meerdere manieren ernstig letsel ontstaan door het ongeval.  De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Uitspraken