Laden...

Taakstraffen voor uit de hand gelopen familieruzie in Eerbeek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Taakstraffen voor uit de hand gelopen familieruzie in Eerbeek
Zutphen, 28 juni 2019

De rechtbank veroordeelt 3 mannen uit Eerbeek tot een taakstraf van 60 uur (waarvan 30 uur voorwaardelijk) voor hun deelname aan een vechtpartij op straat in Eerbeek in 2016.

De vechtpartij ontstond naar aanleiding van een jarenlange familieruzie, waarbij over en weer verwijten werden gemaakt en vervelende confrontaties plaatsvonden. 2 van de 3 mannen zijn vader en zoon en behoren tot de ene familie. De andere man behoort tot de andere familie. Beide ‘kampen’ wezen naar elkaar als de veroorzaker van de vechtpartij. 

Kinderevenement

Omdat de rechtbank niet precies kan vaststellen wie de vechtpartij is begonnen, maar wel kan vaststellen dát de 3 mannen met elkaar hebben gevochten en ‘klappen hebben uitgedeeld’, worden zij allemaal veroordeeld voor openlijke geweldpleging.  De rechtbank neemt het de mannen kwalijk dat zij deze ruzie tijdens een kinderevenement - namelijk de avondvierdaagse in Eerbeek - op straat hebben uitgevochten. Veel kinderen zijn hierdoor getuige geweest van de vechtpartij.

Straf

De rechtbank vindt openlijke geweldpleging een ernstig feit. Aan de andere kant kent deze zaak alleen maar verliezers. De mannen hebben zelf ook letsel opgelopen tijdens de vechtpartij en ondervinden nog steeds gevolgen van de ruzie. Daarnaast hebben zij afgelopen jaren geprobeerd om de situatie te verbeteren door bijvoorbeeld niet deel te nemen aan de activiteiten in Eerbeek, te verhuizen of het contact met de eigen familie te verminderen. De mannen moeten elk 30 uur taakstraf uitvoeren en daarnaast is er nog 30 uur taakstraf voorwaardelijk opgelegd. De voorwaardelijke straf dient als stok achter de deur.

Uitspraken