Laden...

Tbs met dwangverpleging voor man uit Lochem voor onder andere bedreigen broer en politieagent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Tbs met dwangverpleging voor man uit Lochem voor onder andere bedreigen broer en politieagent
Zutphen, 28 januari 2021

De rechtbank legt aan een 26-jarige man uit Lochem tbs met dwangverpleging op voor het bedreigen van zijn broer, het bedreigen van een politieagent en het mishandelen van een politieagent.

De man maakte zich verder ook nog schuldig aan het mishandelen van zijn broer, een verpleegkundige en een medebewoner van een GGZ-instelling. Ook beledigde hij een politieagent. Voor deze feiten legt de rechtbank aan verdachte geen straf op, omdat de rechtbank dat rekening houdend met de tbs-maatregel niet nodig vindt.

Tbs met voorwaarden

De rechtbank neemt het de man in het bijzonder kwalijk dat hij zich heeft afgereageerd op zijn familie en hulpverleners. Deskundigen stelden verschillende stoornissen vast die de man hebben beïnvloed tijdens het plegen van de strafbare feiten. Zij schatten de kans op herhaling van zowel fysiek als verbaal gewelddadig gedrag in als hoog. Het is dan ook noodzakelijk dat de man wordt behandeld aan zijn stoornissen, zodat de kans op herhaling afneemt. Volgens de rechtbank heeft een behandeling in het kader van een tbs-maatregel met dwangverpleging de meeste kans van slagen.

Uitspraken