Laden...

Tbs met dwangverpleging voor poging doodslag verpleegkundige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Tbs met dwangverpleging voor poging doodslag verpleegkundige
Zutphen, 17 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Nijkerk tot de maatregel van terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging. De man maakte zich schuldig aan een poging tot doodslag van een verpleegkundige.

Op 22 december 2017 schopte de man een verpleegkundige – terwijl zij aan het werk was - tegen het hoofd en lichaam. Ook stak de man met een balpen in haar hoofd.

Andere veroordelingen

De Nijkerker is naast de hierboven genoemde strafbare feit ook veroordeeld voor het mishandelen van een andere verpleegkundige in 2015. Ten slotte maakte de man zich schuldig aan het vernielen van ramen en een deur.

Strafbepaling

Bij het bepalen van de op te leggen maatregel houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Kijkend naar de complexiteit van de problematiek van de man, de grote kans op herhaling en het beschermen van de maatschappij is volgens de rechtbank de opgelegde maatregel passend en geboden.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan 1 van de slachtoffers een schadevergoeding van ruim 1.000 euro betalen.

Uitspraken