Laden...

Tbs met voorwaarden man uit Doetinchem voor onder andere diefstal bestelbus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Tbs met voorwaarden man uit Doetinchem voor onder andere diefstal bestelbus
Zutphen, 05 maart 2018

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Doetinchem voor onder andere diefstal met geweld tegen personen en poging tot zware mishandeling. Hij krijgt tbs met voorwaarden opgelegd.

Illustratieve afbeelding

Op 15 augustus 2017 stapte de man bij een hem onbekende vrouw in de auto. Hij zat enige tijd – zonder iets te zeggen - naast de jonge dochter van de vrouw. Hiermee joeg hij de vrouw enorme angst aan. Dit blijkt ook uit de slachtofferverklaring van de vrouw. Vervolgens stal de man op dezelfde dag een bestelbus in Kilder. Daarbij duwde hij de bestuurster uit de bestelbus. De bestuurster viel hierdoor half uit de bus en werd enkele meters meegesleurd en viel vervolgens op de weg. Tijdens de zitting bleek dat het slachtoffer niet alleen lichamelijke, maar ook psychische klachten aan het incident heeft overgehouden. 

Ontoerekeningsvatbaar

Uit onderzoek van de psychiater en psycholoog blijkt dat de man ontoerekeningsvatbaar is. De kans op herhaling is groot. De man heeft langdurige behandeling nodig volgens de deskundigen. De rechtbank gaat hierin mee en legt tbs met voorwaarden op. Deze maatregel is gelijk van kracht. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 1.900 euro betalen aan de bestuurster van de bestelbus.

Uitspraken