Laden...

Tbs met voorwaarden voor man uit Groesbeek voor poging doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Tbs met voorwaarden voor man uit Groesbeek voor poging doodslag
Zutphen, 26 januari 2024

De rechtbank legt een 26-jarige man uit Groesbeek de maatregel van tbs met voorwaarden op voor poging tot doodslag. Omdat de man volledig ontoerekeningsvatbaar is kan de rechtbank geen straf opleggen.  

De man stak in april 2023 op straat in Groesbeek zijn vader met een mes in de nek en rug. Zijn vader overleefde dit steekincident. 

Ontslagen van alle rechtsvervolging

Deskundigen stelden vast dat de man tijdens het steekincident in een psychose verkeerde. Daarom adviseerden ze de man volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. De rechtbank neemt dat advies over en ontslaat de man van alle rechtsvervolging. 

Geen straf, wel tbs-maatregel

Omdat de man ontoerekeningsvatbaar is, kan de rechtbank hem geen straf opleggen, maar wel een verplichte behandeling. Volgens de rechtbank is de tbs-maatregel nodig omdat zij oordeelt dat het risico op herhaling onvoldoende kan worden ingeperkt met de vrijwillige behandeling, die de man inmiddels ondergaat. Met het opleggen van de maatregel volgt de rechtbank de eis van de officier van justitie. 

Uitspraken