Laden...

Telen van hennep en stelen elektriciteit in Tiel bestraft

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Telen van hennep en stelen elektriciteit in Tiel bestraft
Arnhem, 24 augustus 2018

De rechtbank veroordeelt een 60-jarige man voor het samen met anderen telen van hennep en stelen van elektriciteit in Tiel. De man krijgt een werkstraf van 180 uur, waarvan 120 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarbij worden hem bijzondere voorwaarden opgelegd: een meldplicht, meewerken aan een training, schuldhulpverlening en een re-integratietraject.

Woning en onderhoud

De man bekende dat hij een hennepkwekerij onderhield in een woning die hij op zijn naam huurde. Hij bekende ook dat de stroom voor deze hennepkwekerij buiten de meter om werd afgenomen, doordat er enkele kabels waren verlegd.

In dienst

De rechtbank oordeelt dat de man dit samen met anderen heeft gedaan. Deze anderen maakten het mogelijk dat de hennepkwekerij in de huurwoning van de man werd opgezet en dat deze kon blijven werken. Ze zorgden voor de benodigde voeding voor de planten en andere goederen. De man verzorgde en onderhield in dienst van deze anderen de hennepplanten, hielp mee met het knippen van de hennepplanten en beheerde de hennepkwekerij.

Uitspraken