Laden...

Thermen Bussloo moet informatie verstrekken aan saunabezoekster

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Thermen Bussloo moet informatie verstrekken aan saunabezoekster
Zutphen, 05 juli 2018

Thermen Bussloo moet aan een bezoekster een kopie afgeven van haar ongevallenregistratie en van de onderhoudshistorie van een whirlpool. Dat bepaalde de voorzieningenrechter. Eind 2015 viel deze bezoekster van Thermen Bussloo flauw nadat zij uit een whirlpool stapte.

Als oorzaak wees de vrouw aan dat het badwater van de whirlpool te heet zou zijn. Ook leken de massagestralen van de whirlpool op hol geslagen. Toen zij flauwviel, viel de bezoekster met haar achterhoofd tegen een stenen Boeddhabeeld. Volgens de bezoekster hield zij daar blijvende hersenschade aan over. De vrouw wil nu onderzoeken of zij Thermen Bussloo aansprakelijk kan stellen voor haar schade.

Eisen stukken en informatie

In het kort geding eiste de vrouw kopieën van allerlei stukken en informatie van Thermen Bussloo, waaronder de ongevallenregistratie en de onderhoudshistorie van de whirlpool. De vrouw eiste ook de naam- en adresgegevens van medewerkers van Thermen Bussloo die mogelijk met het ongeval te maken hadden. 

Voldaan aan bepaalde vereisten

Volgens de wet is zo’n vordering mogelijk als aan bepaalde vereisten is voldaan. De voorzieningenrechter oordeelt dat in een paar gevallen aan deze vereisten is voldaan. Op grond daarvan beveelt de voorzieningenrechter Thermen Bussloo om de ongevallenregistratie en de onderhoudshistorie van de whirlpool aan de vrouw te verstrekken. De persoonsgegevens van medewerkers hoeft Thermen Bussloo niet te verstrekken. Volgens de voorzieningenrechter heeft de vrouw geen rechtmatig belang bij het verkrijgen van deze persoonsgegevens.

Aparte procedure voor aansprakelijkheid letsel

De voorzieningenrechter beoordeelde in deze zaak niet of Thermen Bussloo aansprakelijk is voor het letsel van de vrouw. Daarvoor moet de vrouw, als zij dat wil, een aparte procedure starten.

Uitspraken