Laden...

Tot 24 maanden cel voor voorbereiden crystalmeth-lab in Wezep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Tot 24 maanden cel voor voorbereiden crystalmeth-lab in Wezep
Zutphen, 04 december 2023

De rechtbank veroordeelt 3 mannen tot 24 maanden celstraf voor het produceren en hebben van verschillende vormen van methamfetamine (crystal meth) en voor de voorbereiding van de productie daarvan.

Illustratieve afbeelding

In mei 2023 trof de brandweer de 3 mannen aan in een pand in Wezep. In het pand vond de politie spullen en middelen voor het produceren van harddrugs. Ook was er 61,16 kilo methamfetaminetartraat, 4,16 kilo methamfetamine.HCI en 200 milliliter methamfetamine(-olie) aanwezig.

Samenwerking

De rechtbank vindt bewezen dat het trio nauw en bewust samenwerkte. De verklaringen dat 1 van hen enkel aanwezig was om de bovenverdieping op te ruimen en een ander alleen maar het pand ter beschikking stelde, veranderen niet dat de de rechtbank uitgaat van medeplegen. 

Strafbepaling

Naar het oordeel van de rechtbank was het drugslab kleinschalig en het productieproces onprofessioneel. Verder was de locatie slechts relatief korte tijd in bedrijf. Desondanks vindt de rechtbank een forse onvoorwaardelijk gevangenisstraf passend, gelet op de ernst van de handelingen.

De rechtbank legt aan 2 mannen – een 38-jarige man uit Den Haag die het pand huurde en een 35-jarige man uit Rotterdam die aantoonbare kennis van het productieproces had - 24 maanden celstraf op. Aan een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats legt de rechtbank een gevangenisstraf van 18 maanden op. De straf is lager, omdat niet gebleken is dat de man een coördinerende of anderszins essentiële rol had. 

Uitspraken