Laden...

Tot 6 jaar gevangenisstraf voor onder meer de productie amfetamine en MDMA

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Tot 6 jaar gevangenisstraf voor onder meer de productie amfetamine en MDMA
Arnhem, 15 april 2021

De rechtbank veroordeelt een 60-jarige man uit Arnhem en een 44-jarige man uit Wageningen voor de productie van amfetamine en MDMA. Het duo maakte zich ook schuldig aan het samen plegen van voorbereidingshandelingen voor de productie hiervan. De rechtbank legt hen gevangenisstraffen op van respectievelijk 6 en 4,5 jaar. Een 32-jarige Arnhemmer was ook bij de voorbereidingen betrokken. De rechtbank veroordeelt hem tot een celstraf van 21 maanden.

illustratieve afbeelding

Op 31 oktober 2017 deed de politie een inval in een boerderij in Zuidwolde. In 2 schuren bij deze boerderij troffen zij een drugslaboratorium aan voor het produceren van de synthetische drugs amfetamine en MDMA. De beide laboratoria waren zeer professioneel opgezet en geschikt voor de langdurige en grootschalige productie. Het drugslab was voor de inval in werking. De werkzaamheden die de 3 mannen aan het verrichten waren werden door de politie geobserveerd.

Samengewerkt bij voorbereidingen

De rechtbank vindt bewezen dat de mannen samen voorbereidingshandelingen hebben verricht voor de productie van amfetamine en MDMA tussen 1 juni 2017 en 31 oktober 2017.
De rechtbank vindt daarnaast bewezen dat de 60-jarige man uit Arnhem en de 44-jarige man uit Wageningen samen amfetamine en MDMA hebben geproduceerd in dezelfde periode. Ook stalen zij samen elektriciteit om het drugslab draaiende te houden. De rechtbank spreekt de 32-jarige man uit Arnhem vrij voor het produceren van de drugs en de diefstal van elektriciteit, omdat daar onvoldoende bewijs voor is.

Handel in amfetamine en ketamine

De rechtbank vindt verder bewezen dat de 60-jarige man uit Arnhem en de 44-jarige man uit Wageningen samen hebben gehandeld in amfetamine en ketamine tussen 3 september en 28 oktober 2017.

Uitvoer amfetamine en hennep

De 60-jarige man uit Arnhem is volgens de rechtbank ook schuldig aan het uitvoeren van amfetamine en hennep samen met anderen naar Duitsland op 4 maart 2016. Daarnaast maakte zowel de 60-jarige als 44-jarige man zich schuldig aan wapenbezit.

​Strafkorting

Bij de bepaling van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de omstandigheid dat de mannen niet binnen een redelijke termijn zijn veroordeeld. Hiervoor is een strafkorting toegepast.

Uitspraken