Laden...

Tot 8 jaar celstraf voor reeks woninginbraken omgeving Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Tot 8 jaar celstraf voor reeks woninginbraken omgeving Nijmegen
Zutphen, 08 augustus 2019

De rechtbank veroordeelt een 48-jarige man uit Nijmegen, een 26-jarige man uit Arnhem en een 29-jarige man uit Nijmegen voor het plegen van een reeks woninginbraken in de omgeving van Nijmegen. De oudste man, die de meeste inbraken pleegde, krijgt 8 jaar gevangenisstraf. De 29-jarige man en de 26-jarige man krijgen respectievelijk 3 en 4 jaar gevangenisstraf. Ook moet de 26-jarige Arnhemmer 2 eerder voorwaardelijke opgelegde gevangenisstraffen alsnog uitzitten. Aan een 46-jarige man uit Nijmegen legde de rechtbank 4 maanden gevangenisstraf op voor een auto-inbraak en heling.

Inbraken

Illustratieve afbeelding

De mannen gingen deels gezamenlijk op pad. Vaak werden er in 1 nacht meerdere inbraken in hetzelfde dorp of dicht bij elkaar liggende dorpen gepleegd. Tijdens die inbraken werden de benedenverdiepingen van woningen doorzocht. De mannen zochten naar goederen die goed te verkopen waren, zoals laptops en mobiele telefoons. Ook werden geld en bankpasjes buit gemaakt. In een aantal gevallen hebben de daders kort na het stelen van de bankpasjes met de pasjes gepind.

Strafbepaling

Bij het bepalen van de hoogte van de straffen hield de rechtbank rekening met de impact van de inbraken op de slachtoffers. Dit was niet alleen financieel, door de toegebrachte schade, maar ook kregen slachtoffers gevoelens van onveiligheid in hun eigen woning. Verder hield de rechtbank rekening met de eerdere veroordelingen van de mannen voor soortgelijke feiten.

De volledige uitspraken publiceren wij zo snel mogelijk onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken