Laden...

Trio veroordeeld tot gevangenisstraffen voor afpersing en diefstal met geweld in Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio veroordeeld tot gevangenisstraffen voor afpersing en diefstal met geweld in Arnhem
Arnhem, 28 oktober 2019

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man uit Arnhem en een 21-jarige man uit Amsterdam tot een gevangenisstraf 16 maanden. Een 20-jarige Arnhemmer krijgt een gevangenisstraf van 14 maanden. De mannen maakten zich schuldig aan afpersing en diefstal met geweld. Het slachtoffer van de afpersing krijgt een schadevergoeding van ruim 3.000 euro.

Gevangenisstraf

Op 20 oktober 2018 werd het slachtoffer door 2 mannen opgetild richting de woning van 1 van de mannen. In de woning namen zij meerdere spullen van het slachtoffer af. Ze sloegen het slachtoffer meerdere keren en dreigden met een mes. Het slachtoffer was uiteindelijk zo bang, dat hij uit het raam van de woning sprong. Daarbij liep hij 2 gebroken hielbenen op.

Straffen

De 21-jarige man uit Arnhem moet ook nog een eerder opgelegde gevangenisstraf van 1 week uitzitten en de 21-jarige man uit Amsterdam moet nog een eerder opgelegde werkstraf van 40 uur uitvoeren. De 20-jarige man uit Arnhem krijgt een lagere straf dan de andere mannen, omdat hij geen strafblad had en niet in een proeftijd liep.

Uitspraken