Laden...

Trio veroordeeld voor aandeel drugslab Neede

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio veroordeeld voor aandeel drugslab Neede
Zutphen, 19 juli 2018

De rechtbank veroordeelt 3 mannen tot cel- en taalstraffen voor hun rol bij een drugslab dat in augustus 2017 in Neede werd ontdekt. Er werd MDMA (werkzame stof in xtc) en metamfetamine geproduceerd.

Illustratieve afbeelding

Aan een 55-jarige Belg en de 28-jarige hoofdbewoner van de boerderij wordt een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd; zij hebben zich bezighouden met de productie en de organisatie rondom het drugslab. Een 21-jarige man uit Rietmolen heeft hen daarbij geholpen. Hij moet daarvoor een werkstraf van 180 uur uitvoeren. Daarnaast hangt hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden boven het hoofd met bijzondere voorwaarden om herhaling te voorkomen. De partner van de 28-jarige hoofdbewoner wordt vrijgesproken bij gebrek aan bewijs over haar aandeel.

Ontwrichtend effect drugsproductie

Het gebruik van synthetische drugs, zoals xtc en metamfetamine, brengt grote gezondheidsrisico’s mee voor gebruikers en is dus een bedreiging voor de volksgezondheid. De productie is schadelijk voor het milieu omdat het afval illegaal wordt gedumpt. Met synthetische drugs wordt bovendien snel en grof geld verdiend, waarbij geweld niet wordt geschuwd. Drugswinsten leiden tot ontwrichting van bestaande economische, sociale en bestuurlijke structuren. Dit soort drugsmisdrijven moet daarom zwaar worden bestraft.

Uitspraken