Laden...

Trio veroordeeld voor drugshandel, wapenbezit en diefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio veroordeeld voor drugshandel, wapenbezit en diefstal
Zutphen, 15 oktober 2020

De rechtbank veroordeelt een 35-jarige man uit Arnhem voor het samen plegen van een diefstal door een distributiebox bij een opticien open te breken, het bezitten van een vuurwapen en munitie, en het handelen in drugs. De man krijgt een gevangenisstraf van 6 maanden voorwaardelijk opgelegd. Daaraan worden meerdere bijzondere voorwaarden gekoppeld. De man krijgt daarnaast een taakstraf van 240 uur. Een 38-jarige man zonder vast woon-of verblijfplaats, pleegde de diefstal samen met de 35-jarige man. De 38-jarige man had daarnaast een gaspistool en munitie in bezit. Daarnaast handelde hij samen met de 35-jarige man  in drugs. De man krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 10 maanden. Daarnaast werd een 36-jarige man uit Arnhem veroordeeld voor het bezitten van verschillende soorten messen, boksbeugels en vuurwapens. Hij krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 6 maanden voorwaardelijk. Daaraan worden meerdere bijzondere voorwaarden gekoppeld. De man krijgt daarnaast een taakstraf van 240 uur.

De 35-jarige man en de 38-jarige man braken in de nacht van 24 op 25 februari 2017 in Duiven een zogenaamde distributiebox voor nachtleveringen van een opticien open. De inhoud, een aantal brillenglazen en lenzen werd daarbij buitgemaakt. Een politieagent herkende de mannen op camerabeelden.

Drugshandel

Beiden mannen handelden daarnaast een aantal maanden in drugs. Zij verkochten aan verschillende klanten uit de regio cocaïne en amfetamine. Ook hebben beiden mannen een gaspistool en 16 kogelpatronen voorhanden gehad die bij hen in de auto is aangetroffen.

Wapenbezit en drugshandel

In de woning van 36-jarige man trof de politie een pistool, een gasalarmrevolver, een gaspistool, munitie, valmessen, vlindermessen, een boksbeugel en messen aan. De man handelde daarnaast een aantal maanden in drugs. Hij verkocht amfetamine, MDMA en GHB aan verschillende klanten.

Strafoplegging

De straf die de rechtbank aan de 35-jarige man oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank heeft bij de strafoplegging van de 36-jarige man aansluiting gezocht bij de straf die zij aan de 35-jarige man heeft op gelegd.

De straf die de rechtbank aan de 38-jarige man oplegt is lager dan de eis van de officier van justitie.

Overschrijding redelijke termijn

De rechtbank heeft in alle 3 de zaken rekening gehouden met de overschrijding van de tijd waarbinnen een strafzaak afgedaan moet moeten zijn . Er is sinds de aanhoudingen ruim 3,5 jaar verstreken voordat de zaken op zitting zijn behandeld.

Uitspraken