Laden...

Trio veroordeeld voor o.a. mishandeling recreatiepark Voorthuizen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio veroordeeld voor o.a. mishandeling recreatiepark Voorthuizen
Arnhem, 20 februari 2018

De rechtbank veroordeelt 3 mannen voor mishandeling, bedreiging en poging zware mishandeling van een 49-jarige medebewoner van recreatiepark De IJsvogel in Voorthuizen in augustus 2017. Bij de vechtpartij, die in het chalet van het slachtoffer plaatsvond, liep het slachtoffer een hoofdwond en een lichte hersenschudding op. De opgelegde straffen variëren van een gevangenisstraf van 17 dagen tot een gevangenisstraf van 133 dagen.

Met staaf op hoofd slaan

Een 39-jarige man werd veroordeeld voor het slaan met een staaf op het hoofd van het slachtoffer. Er kan niet worden vastgesteld van welk materiaal en hoe groot de staaf was, omdat de staaf niet is gevonden. Wel vindt de rechtbank bewezen dat de man door het slaan met een staaf op het hoofd van een ander de kans op de koop toe heeft genomen dat het slachtoffer daar zwaar lichamelijk letsel door op zou lopen. Het hoofd is namelijk een kwetsbaar onderdeel van het lichaam. De rechtbank vindt daarom bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot zware mishandeling. Hij krijgt een gevangenisstraf van 269 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moet hij een taakstraf van 140 uur uitvoeren. De man moet ook een werkstraf van 40 uur uitvoeren, die hij voor een eerder delict gekregen had.

Mishandeling en bedreiging

De andere 2 mannen, een 35-jarige man uit Almere en zijn 70-jarige vader uit dezelfde woonplaats, maakten zich schuldig aan mishandeling en bedreiging. Zij zochten – samen met de 39-jarige man - het slachtoffer in zijn chalet op en sloegen en stompten hem meerdere malen tegen het gezicht en lichaam. Bovendien bedreigden ze hem  met een hamer en een uitgeklapte zaag. De zoon krijgt een gevangenisstraf van 133 dagen opgelegd. De vader krijgt een gevangenisstraf van 17 dagen. De zoon moet daarnaast een werkstraf uitvoeren van 90 uur die hij voor een eerder delict gekregen had.

Schadevergoeding

Alle daders moeten aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van in totaal 1.945 euro.

Uitspraken