Laden...

Trio veroordeeld voor openlijk geweld in Kerkdriel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio veroordeeld voor openlijk geweld in Kerkdriel
Arnhem, 17 juni 2019

De rechtbank veroordeelt 2 Poolse mannen en een Bulgaarse man voor het plegen van openlijk geweld tegen 2 personen. Het trio krijgt een taakstraf van 200 uur. Alle mannen moeten ook een schadevergoeding van ruim 3.200 euro aan 1 van de slachtoffers betalen.

Op 11 november 2018 ontstond een gevecht op een parkeerplaats in Kerkdriel. 1 van de slachtoffers liep hierdoor een gebroken enkel en een gebroken kaak op, waarvoor operatie nodig was. Ook volgde het slachtoffer EMDR therapie om dit trauma te kunnen verwerken.

Vrijspraak van zware mishandeling

Het blijft onduidelijk door wie van de mannen de gebroken enkel van het slachtoffer is veroorzaakt. Ook is de rechtbank er niet van overtuigd dat de man die de gebroken kaak heeft geslagen, (voorwaardelijk) opzet had op dat letsel. Hierdoor zijn de mannen vrijgesproken van zware mishandeling. Wel hebben alle 3 de mannen een wezenlijke bijdrage geleverd aan dit fysieke geweld. Ook vormden zij een meerderheid ten opzichte van de 2 slachtoffers. De rechtbank vindt om die reden bewezen dat er sprake is van openlijke geweldpleging.

Onrust in samenleving

De rechtbank houdt bij de strafoplegging rekening met het feit dat het geweld heeft plaatsgevonden op de openbare weg en dat er veel alcohol in het spel was. Ook zorgt dit gedrag voor gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving.

Uitspraken