Laden...

Trio veroordeeld voor stalken pleegouders (klein)dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Trio veroordeeld voor stalken pleegouders (klein)dochter
Zutphen, 16 september 2021

De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man en een 63-jarige vrouw - beiden zonder bekende woon- of verblijfplaats - en een 38-jarige vrouw uit Rekken tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Het trio maakte zich schuldig aan het stalken van de pleegouders van hun (klein)dochter.

De dochter van de man en de 38-jarige vrouw werd in 2015 onder toezicht geplaatst. De man en de vrouwen hielden zich niet aan afspraken van de jeugdbescherming. Vanaf april 2020 vonden een aantal incidenten en meer ongewenst contact plaats. De pleegouders van de dochter en mensen met wie zij contact hadden ontvingen vele kaarten, boeken, pakketten, bossen bloemen, e-mailtjes, Facebook- en WhatsApp-berichten. De kaarten waren intimiderend van aard en veroordelend over de pleegouders, hun geloofsovertuiging en hun leefwereld.

Stopbrief

Een stopbrief in mei 2020 en een waarschuwing in december 2020 leidden er niet toe dat zij stopten met het toesturen van de ongewenste post. De vrouwen en de man maakten door hun handelen stelselmatig een grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de pleegouders.

Contactverbod

De rechtbank volgt de officier van justitie in zijn eis en legt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden op met een proeftijd van 3 jaar. De vrouwen en de man mogen tijdens de proeftijd geen contact opnemen met hun (klein)dochter, tenzij zij daarvoor toestemming krijgen van de jeugdbescherming.

Uitspraken