Laden...

Twee mannen uit Nijmegen veroordeeld voor ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Twee mannen uit Nijmegen veroordeeld voor ontucht
Arnhem, 11 maart 2016

Een 59-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor het plegen van ontucht met zijn stiefzoon. Daarnaast kreeg een 61-jarige plaatsgenoot voor hetzelfde vergrijp ook deze straf opgelegd.

Langdurig seksueel misbruik

Het seksueel misbruik is in 1992 begonnen toen het slachtoffer negen jaar was en heeft geduurd tot en met 1997. De rechtbank vindt bewezen dat er ook sprake is geweest van seksueel binnendringen en dat het misbruik samen met de huisgenoot van de 59-jarige man heeft plaatsgevonden.  Door het plegen van deze strafbare feiten hebben de mannen ernstig inbreuk gemaakt op de integriteit van het slachtoffer.

Gruwelijk geheim

Pas nadat het slachtoffer hoorde dat zijn moeder niet van het misbruik afwist, heeft hij in januari 2015 aangifte gedaan. Hierdoor is hij bijna 20 jaar lang gebukt gegaan onder het dragen van een gruwelijk geheim. Het slachtoffer is diep getraumatiseerd en volledig in de greep van het misbruik. De gevolgen hiervan zal hij nog lange tijd ondervinden. De rechtbank rekent dit de mannen zwaar aan.

Tot slot moeten de mannen allebei een schadevergoeding van ruim 5.000 euro aan het slachtoffer betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken