Laden...

Man uit Twello veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Warnsveld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Twello veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Warnsveld
Zutphen, 28 mei 2018

De rechtbank veroordeelt een 69-jarige man uit Twello voor het veroorzaken van een verkeersongeval op 14 november 2016 in Warnsveld. Naast een geldboete van 750 euro krijgt hij een voorwaardelijke rijontzegging van 3 maanden opgelegd.

De man gedroeg zich zodanig dat hij daarmee een motorrijder in gevaar bracht. Volgens de rechtbank kan dit op zichzelf niet worden aangemerkt als zeer of aanmerkelijk onvoorzichtig, onoplettend rijgedrag, zoals in artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994 staat beschreven. De rechtbank oordeelt dat niet wettig en overtuigend kan worden bewezen dat de man zich hieraan schuldig heeft gemaakt. Daarom spreekt de rechtbank de man vrij van dit verwijt.

Gevaar op de weg veroorzaakt

Volgens de rechtbank maakte de man zich wel schuldig aan het veroorzaken van gevaar op de weg in de zin van artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994. De gevolgen van dit feit zijn vreselijk voor het slachtoffer en zijn omgeving. Hun levens hebben een dramatische wending gekregen. Daar staat tegenover dat juridisch gezien de man weinig te verwijten is. Juist dat contrast maakt de vraag welke straf passend is moeilijk. De rechtbank komt uiteindelijk tot een andere straf dan de eis van de officier van justitie, omdat zij andere feiten bewezen vindt.

Uitspraken