Laden...

Universiteit hoeft onderzoeksmateriaal en documentatie Heal-X project niet over te dragen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Universiteit hoeft onderzoeksmateriaal en documentatie Heal-X project niet over te dragen
Arnhem, 18 december 2019

De rechtbank wijst de vordering van Wound-ex BV af. Volgens de rechtbank hoeft de Radboud Universiteit onderzoeksmateriaal en documentatie over het onderzoek niet over te dragen.

Illustratieve afbeelding

Vordering Wound-ex

Wound-ex en de Universiteit werkten samen aan het ontwikkelen van een innovatieve brandwondenpleister, het Heal-X project. Deze samenwerking is beëindigd. Wound-ex vorderde dat de Universiteit alle materialen en onderzoeksdocumentatie van het Heal-X project aan haar zou  overdragen.

Geen eigenaar

De rechtbank wijst deze vordering af. Volgens de rechtbank is Wound-ex geen eigenaar van de materialen en documenten. De afspraken die zijn gemaakt over de verplichting van de Universiteit om het bovenstaande te leveren zijn vervallen, omdat het Heal-X project is beëindigd.

Uitspraken