Laden...

VEB mocht beheerdersovereenkomst Eazzis niet opzeggen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > VEB mocht beheerdersovereenkomst Eazzis niet opzeggen
Zutphen, 09 april 2020

De rechtbank bepaalt dat de Vereniging Van Eigenaren recreatiepark de Bronsbergen (VEB)  de overeenkomst met Eazzis Vakantie Beheer BV niet kon opzeggen, omdat de opzegging niet rechtsgeldig is.

Eazzis voert de exploitatiewerkzaamheden uit op het Zutphense recreatiepark volgens een beheersovereenkomst die is afgesloten tussen de beheerder van het park en de afzonderlijke eigenaren van de (recreatie)woningen. De VEB is opgericht om de belangen van de eigenaren te behartigen.

Opzeggen overeenkomst

De VEB gaf in de brief van juni 2019 aan dat zij de overeenkomst met Eazzis op wilde zeggen. Volgens de VEB is de verhouding tussen de 2 partijen zodanig beschadigd dat een samenwerking niet meer mogelijk is. Deze zaak gaat over de vraag of deze beheersovereenkomsten door het bestuur van de VEB namens de eigenaren van de (recreatie)woningen kon worden opgezegd.

Niet rechtsgeldig

Volgens de rechtbank is de opzegging niet rechtsgeldig. Het bestuur van de VEB is niet bevoegd de beheersovereenkomsten op te zeggen. De statuten van de vereniging verlenen het bestuur alleen de bevoegdheid tot wijzigen van de overeenkomsten. In de omvang van de bevoegdheid van het bestuur kan alleen verandering worden gebracht door een statutenwijziging. Bevoegdheid tot opzegging kan ook niet gebaseerd worden op de in de beheersovereenkomst aan het bestuur gegeven volmacht.

Proceskosten

Omdat de VEB als partij in het ongelijk is gesteld is zij belast met het betalen van de proceskosten van Eazzis. De kosten worden begroot op ruim 1.800 euro.

Uitspraken