Laden...

Vaassenaar dealde 2,5 jaar in harddrugs: 30 maanden cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vaassenaar dealde 2,5 jaar in harddrugs: 30 maanden cel
Zutphen, 30 oktober 2018

De rechtbank veroordeelt een 36-jarige man uit Vaassen voor het dealen en bezit van harddrugs. Daarnaast had de man een taser en creditcardmes in bezit. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.

Handel in drugs

Illustratieve foto

De man verkocht 2,5 jaar lang voornamelijk amfetamine, maar ook xtc en GHB, aan diverse afnemers. Hij deed dit vanuit zijn woning in Vaassen. Bij een doorzoeking van zijn woning zijn ook amfetamine, xtc-pillen en GHB aangetroffen. Ook vond de politie een taser en een creditcardmes in zijn huis. Het bezit van deze wapens is strafbaar. 

Hogere straf dan officier eiste

De officier eiste een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De rechtbank legt aan de man een hogere straf op. Zij hield daarbij rekening met het strafblad van de man en de oriëntatiepunten voor dit soort delicten.  De man kwam al op jonge leeftijd in aanraking met drugs. Hij is vaker veroordeeld voor drugsgerelateerde delicten. De man is gemotiveerd om een behandeling te volgen. De rechtbank legt aan de man een deels voorwaardelijke gevangenisstraf op. Daar zijn bijzondere voorwaarden aan gekoppeld, waaronder een meldplicht, een ambulante behandeling en het meewerken aan middelencontroles.

Ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel

De rechtbank schat in dat de man ruim 3.200 euro heeft verdiend met de handel in harddrugs, gebaseerd op de door de klanten afgenomen hoeveelheden drugs. Dit bedrag moet de man aan de staat terugbetalen.

De volledige uitspraak publiceren wij binnenkort onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken