Laden...

Vader en zoons bestraft voor mishandeling in Doetinchem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vader en zoons bestraft voor mishandeling in Doetinchem
Zutphen, 14 november 2016

Een 50-jarige man uit Doetinchem en zijn 18-jarige tweelingzoons hebben zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling. De vader kreeg een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Een zoon werd veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 30 voorwaardelijk. Zijn broer kreeg een werkstraf van 60 uur, waarvan 20 voorwaardelijk.

Op 16 september 2015 werd het slachtoffer in zijn huis in Doetinchem in elkaar geslagen door de vader en zijn zoons. Terwijl het slachtoffer op de grond lag is hij tegen zijn lichaam geschopt en geslagen. Hij heeft hierbij fors letsel opgelopen. Enkele weken later maakte de vader zich samen met zijn beide zoons opnieuw schuldig aan een mishandeling. Ditmaal werd het slachtoffer in zijn gezicht geslagen en op zijn hoofd gestompt.

Eigen rechter

De rechtbank neemt het de vader kwalijk dat hij bij de incidenten - waarbij een kennelijke spanning tussen deze families aanwezig was - ‘voor eigen rechter’ heeft gespeeld. Hetzelfde geldt voor het feit dat hij daarbij ook zijn zoons heeft betrokken.

Tot slot moet de vader en 1 van de zoons een schadevergoeding van ruim 1.200 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken