Laden...

Vanaf 25 september geen coronabeperkingen meer aan toegang tot onze rechtbanklocaties

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vanaf 25 september geen coronabeperkingen meer aan toegang tot onze rechtbanklocaties
Arnhem/Zutphen, 24 september 2021

Met ingang van zaterdag 25 september gelden er geen coronabeperkingen meer voor de toegang tot onze rechtbanklocaties en zittingszalen. Dit betekent dat pers en publiek weer zonder beperkingen welkom zijn en het huidige systeem van aanmelden komt te vervallen. 

De Rechtspraak heft met ingang van zaterdag 25 september de bestaande beperkingen op als het gevolg van de door het kabinet aangekondigde versoepeling, waaronder het loslaten van de anderhalvemeternorm. Publiek en pers zijn dan weer zonder beperkingen welkom in onze rechtbanklocaties en het aanmeldsysteem komt te vervallen. De spatschermen en handdesinfectiepompjes in gebouwen blijven vooralsnog. Datzelfde geldt voor de looproutes. Ook wordt aan bezoekers van een gerechtsgebouw gevraagd om zich te blijven houden aan de basisregels, zoals thuisblijven bij klachten. 

Geen coronatoegangsbewijs

De Rechtspraak valt niet onder de door het kabinet genoemde onderdelen (horeca, evenementen, kunst en cultuur) van onze samenleving, waarvoor een coronatoegangsbewijs verplicht is. Het dragen van mondkapjes door bezoekers van gerechtsgebouwen blijft ook vanaf 25 september niet verplicht, maar is wel toegestaan.  

Informatie voor de pers

Schrijvende pers hoeft zich niet meer vooraf aan te melden. Dit geldt wel bij het gebruik van audiovisuele media. Het blijft namelijk - net als voor de invoering van de coronamaatregelen - verboden om zonder toestemming van team communicatie te fotograferen of beeld- en geluidsopnamen te maken. Wilt u opnamen maken tijdens een zitting? Meldt u dan uiterlijk 24 uur voor deze rechtszaak aan bij team communicatie via de mail of telefoon: 088 361 15 20.
Uitspraken