Laden...

Veiligheidsregio mag horecaondernemer die coronaregels overtrad een last onder dwangsom opleggen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veiligheidsregio mag horecaondernemer die coronaregels overtrad een last onder dwangsom opleggen
Arnhem, 28 augustus 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio mocht een horecaondernemer uit Zutphen – die zich niet aan de coronaregels heeft gehouden - een last onder dwangsom opleggen. Dat oordeelt de voorzieningenrechter.

Illustratieve afbeelding

Bij een controle zagen toezichthouders dat in het bedrijf van de horecaondernemer uit Zutphen een groep van 6 personen zich niet aan de anderhalve-meter-regel hield, terwijl zij niet tot 1 huishouden behoorden. De voorzitter van de Veiligheidsregio legde daarom een last onder dwangsom* aan de horecaondernemer op. Als de ondernemer nogmaals dezelfde overtreding van de Noodverordening begaat, zal hij de dwangsom moeten betalen. De horecaondernemer was het oneens met deze beslissing en stapte daarom naar de voorzieningenrechter.

Noodverordening overtreden

Volgens de voorzieningenrechter heeft de horecaondernemer zich niet aan de coronaregels gehouden en daarmee de Noodverordening overtreden. De voorzieningenrechter oordeelt dat de voorzitter van de Veiligheidsregio daarom een last onder dwangsom mocht opleggen aan de horecaondernemer.

*Een last onder dwangsom is een bestuursrechtelijke verplichting die in dit geval bedoeld is te voorkomen dat de overtreding nogmaals wordt begaan.

Uitspraken