Laden...

Veiling Olympisch paard London kan doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veiling Olympisch paard London kan doorgaan
Zutphen, 03 april 2014

De voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland heeft in een kort geding dat vandaag diende beslist dat de verkoop van Olympisch paard London, kan doorgaan. Het kort geding was aangespannen door het bedrijf Gevi International, dat beweert eigenaar van London te zijn. Het paard wordt op de veiling te koop aangeboden door Gevi Gorssel, een bedrijf dat deel uitmaakte van het inmiddels failliete Eurocommerce concern. In het kort geding moest antwoord gegeven worden op de vraag wie de eigenaar van London is: Gevi International of Gevi Gorssel.

Curatoren willen London verkopen

London was ooit eigendom van het concern van Eurocommerce dat in 2012 failliet werd verklaard. Vlak voor dit faillissement zijn de aandelen in Gevi Gorssel, waarin de paardenstal met bijzondere en kostbare paarden zat, buiten het concern gebracht en gekocht door Gevi International. In een eerdere rechtszaak is het de curatoren al gelukt om de overdracht van de paardenstal terug te draaien. Schuldeisers van Eurocommerce, waaronder de Rabobank, zijn blijven zitten met miljoenen aan niet meer te incasseren vorderingen. De curatoren van Eurocommerce proberen sindsdien zoveel mogelijk geld terug te krijgen. Dat zou onder andere kunnen doordat het paard London wordt verkocht. Aangezien de bank een pandrecht heeft, zou met de opbrengst van het paard, en de opbrengsten van de andere paarden, zo toch een deel van de vordering betaald kunnen worden.
In kort geding heeft Gevi International geprobeerd dat te verhinderen, maar zonder succes. De vordering van Gevi International dat de veiling niet door mocht gaan, is door de voorzieningenrechter dan ook afgewezen.