Laden...

Verkeersbesluiten provinciale weg N817 blijven in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Verkeersbesluiten provinciale weg N817 blijven in stand
Arnhem, 20 december 2019

De gemeente Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland mogen starten met de geplande wegwerkzaamheden aan en rondom de N817 ter hoogte van Varsselder. Dat oordeelt de voorzieningenrechter. Volgens de voorzieningenrechter is de besluitvorming met betrekking tot de verkeersbesluiten zorgvuldig geweest.  

De gemeente en provincie willen een rotonde aanleggen op de N817 ter hoogte van het kruispunt Oude IJsselweg-Varsselderweg en ’t Goor. Daarnaast willen zij de Hoofdstraat afsluiten en een (brom)fietsoversteek aanleggen. Vanwege het geplande grote onderhoud van de N817 is een verkenning uitgevoerd naar eventuele (verkeers)veiligheidsknelpunten op het traject. Het doel hiervan is om deze knelpunten integraal aan te pakken. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden zullen dan ook maatregelen getroffen worden om de verkeersveiligheid te verbeteren. Deze maatregelen zijn opgenomen in de verkeersbesluiten van de provincie en de gemeente.

Dorpsbelangen oneens met verkeersbesluiten

De vereniging Dorpsbelangen Varsselder-Veldhunten is het niet eens met de verkeersbesluiten. Zij vinden dat ze ten onrechte niet zijn betrokken bij het vinden van een oplossing voor de verkeersproblemen op de N817. Zij hebben geen probleem met de aanleg van de rotonde, maar wel met de afsluiting van de Hoofdstraat en de aanleg van de (brom)fietsoversteekplaats. Ook vinden zij dat de Varsselderseweg als nieuwe ontsluitingsweg voor het dorp moet worden aangepast.

Zorgvuldige besluitvorming

Volgens de voorzieningenrechter is de besluitvorming voldoende zorgvuldig geweest. De gemeente en de provincie hebben in redelijkheid kunnen vaststellen dat de verkeersveiligheid door de verkeersbesluiten verbetert. Zo vermindert het aantal aansluitingen op de N817, komt er een brede middengeleider ten behoeve van de oversteekplaats en wordt de Varsselderseweg verbreed met grasbetonblokken waardoor meer uitwijkmogelijkheden ontstaan.

Uitspraken