Laden...

Veroordeling voor afdreiging met gevoelige informatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor afdreiging met gevoelige informatie
Arnhem, 01 mei 2018

De rechtbank veroordeelt een 41-jarige man uit Arnhem voor afdreiging en een poging tot afdreiging. De man krijgt een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Daarnaast mag de man geen contact opnemen met het slachtoffer en de personen uit zijn nabije omgeving. Ook krijgt hij een locatieverbod voor het gebied rondom de woning en de winkel van het slachtoffer.

De man dreigde aan familie, vrienden en andere bekenden van het slachtoffer kenbaar te maken dat het slachtoffer homoseksueel is, op een homodatingwebsite zit en afspraken maakt met jonge mannen. Om bekendmaking van deze informatie te voorkomen, moest het slachtoffer geld betalen.  De rechtbank rekent het de man aan dat hij het slachtoffer in deze voor hem nare situatie heeft gebracht en dat hij financieel voordeel wilde halen uit misbruik van gevoelige informatie over de seksuele geaardheid van het slachtoffer. De man hield daarbij geen rekening met wat dit voor het slachtoffer betekende.

Ambulante behandeling

De rechtbank hield verder rekening met het strafblad van de Arnhemmer, waaruit blijkt dat hij niet eerder voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Ook keek de rechtbank naar een over de man uitgebracht reclasseringsrapport. Aan het voorwaardelijk strafdeel zijn bijzondere voorwaarden, waaronder een ambulante behandeling, verbonden. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 800 euro betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken