Laden...

Veroordeling voor onder andere mishandeling, vernieling en belediging in Zevenaar en Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor onder andere mishandeling, vernieling en belediging in Zevenaar en Arnhem
Zutphen, 14 juli 2023

De rechtbank veroordeelt een 40-jarige man uit Zevenaar voor 6 delicten, waaronder meerdere mishandelingen, een vernieling en een belediging. De rechtbank legt de man een gevangenisstraf op van 180 dagen, waarvan 83 dagen voorwaardelijk en met een proeftijd van 3 jaar.

Tussen juli 2022 en maart 2023 deden verschillende personen aangifte tegen de man. De man maakte zich schuldig aan 4 mishandelingen, een vernieling en een belediging van een politieagente. De man sloeg verschillende slachtoffers waardoor zij gewond raakten en/of pijn hadden. De man maakt hierdoor inbreuk op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers. Onder de slachtoffers zijn ook hulpverleners, waaronder een politieagente en een pedagogisch medewerkster van de nachtopvang. Dit is volstrekt ontoelaatbaar. Voor deze delicten is een gevangenisstraf op zijn plaats.

Zorgmachtiging

Uit een advies van de reclassering blijkt dat zij in eerder toezicht op de man geen invloed konden uitoefenen op de risico’s Er zijn zorgen over de risico’s op letselschade voor anderen, omdat de man zich vaak in openbare ruimtes begeeft en zijn gedrag onvoorspelbaar is. Op 26 mei 2023 is een zorgmachtiging voor de man afgegeven. Per 3 juli 2023 wordt de man opgenomen in een zorginstelling.

​Strafbepaling

De rechtbank vindt een gevangenisstraf voor de duur van 180 dagen, waarvan 83 dagen voorwaardelijk en met een proeftijd van 3 jaar passend. Op deze straf wordt het voorarrest in mindering gebracht.  De straf is gelijk aan het voorarrest zodat de gevangenisstraf de ingezette behandeling van de man niet doorkruist.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan verschillende slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 3.700 euro.

Uitspraken