Laden...

Veroordeling voor ontucht met vrouw die sliep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor ontucht met vrouw die sliep
Zutphen, 15 maart 2018

De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Apeldoorn voor het plegen van ontucht met een vrouw die sliep. Hij krijgt een taakstraf van 180 uur, waarvan 60 voorwaardelijk opgelegd.

De man ging op 14 mei 2017 bij het slachtoffer in bed liggen terwijl ze sliep. Hij heeft haar op intieme plekken betast. Het slachtoffer werd hier wakker van. De rechtbank vindt dit een ernstig feit. De man heeft hierdoor inbreuk gemaakt op de lichamelijk integriteit van het slachtoffer. Hij heeft zich enkel laten leiden door zijn lustgevoelens en kennelijk niet nagedacht over de gevolgen van zijn handelen. Dat het gebeurde veel impact op het slachtoffer had, en nog steeds heeft, blijkt onder meer uit het door haar ter terechtzitting uitgeoefende spreekrecht.

Niet veroordeeld voor seksueel binnendringen

De officier van justitie wilde dat de man ook werd veroordeeld voor het seksueel binnendringen van het lichaam van het slachtoffer terwijl zij in een situatie van halfslaap of sluimering verkeerde. Omdat de rechtbank niet heeft kunnen vaststellen dat het slachtoffer tijdens deze handelingen in een dergelijke situatie verkeerde, spreekt zij de man van dit feit vrij. Hoezeer de rechtbank het handelen van de man ook onacceptabel en strafwaardig vindt.

Bijzondere voorwaarden

De man hoeft 60 uur van deze taakstraf niet uit te voeren als hij zich aan de hem opgelegde voorwaarden houdt. Deze bijzonder voorwaarden houden in dat de man zich niet opnieuw schuldig mag maken aan een strafbaar feit, dat hij onder toezicht komt te staan van de reclassering en dat hij zich moet laten behandelen. 

Uitspraken