Laden...

Veroordeling voor overval kapsalon Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor overval kapsalon Apeldoorn
Zutphen, 30 januari 2018

De rechtbank veroordeelt een 19-jarige man voor het medeplegen van een overval op een kapsalon in Apeldoorn. Hij krijgt een gevangenisstraf van 365 dagen, waarvan 179 voorwaardelijk dagen opgelegd. Ook wordt hij voor 1 jaar opgenomen in een psychiatrische kliniek om zich te laten behandelen voor zijn persoonlijke problematiek.

Bij de overval op 10 oktober 2017 is 1 van de mededaders met een masker op en capuchon over zijn hoofd een kapsalon binnen gegaan. Hij richtte een op een echt pistool lijkend balletjespistool op de diverse aanwezigen, terwijl de 19-jarige man en 2 anderen voor de kapsalon op de uitkijk stonden. De man had samen met anderen het plan gemaakt en ook zou de buit worden gedeeld.

Grote impact

Volgens de rechtbank is sprake van een zeer ernstige feit dat een grote impact heeft gehad op de in de kapsalon aanwezige - veelal nog jeugdige - kapsters en klanten.

Straatroof

De 19-jarige man is ook schuldig bevonden aan het medeplegen van een straatroof, waarbij het slachtoffer is beroofd van zijn rugzak met inhoud. Bij deze straatroof heeft een medeverdachte het slachtoffer bij de keel gepakt en geslagen. De 19-jarige man heeft de rugzak vervolgens weggenomen.

Klinische opname

Voor de voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf geldt een proeftijd van 2 jaar. Hierbij geldt als belangrijkste voorwaarde dat de 19-jarige man klinisch wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek   . Daar wordt hij verder onderzocht en wordt hij behandelt voor zijn persoonlijke problematiek. Deze opname duurt 1 jaar, gevolgd door een ambulante behadeling bij de forensische instelling. zolang de reclassering dat nodig vindt. 

Schadevergoeding

Daarnaast moet de 19-jarige man schadevergoedingen betalen aan kapsters en klanten die in de kapsalon aanwezig waren. Ook aan het slachtoffer van de straatroof moet hij een schadevergoeding betalen.

Uitspraken