Laden...

Veroordeling voor veroorzaken verkeersongeval Herwijnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor veroorzaken verkeersongeval Herwijnen
Arnhem, 05 januari 2018

De rechtbank veroordeelde een 30-jarige man uit Leerdam voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Herwijnen.  Hij kreeg een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden, met een proeftijd van 2 jaar, opgelegd. Deze straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Zwaar lichamelijk letsel

De man reed op 30 augustus 2016 in Herwijnen over de Mijnliefflaan in de richting van de Parallelweg. De man wilde naar de Reinaldweg, maar heeft een voor hem van rechts komende fietser niet zien aankomen. Hij zag de man niet aankomen omdat zijn autoruiten beslagen waren. Ook nam de man de binnenbocht. Het gevolg was dat de fietser en de auto waarin de man reed botsten. De fietser liep hierbij zwaar lichamelijk letsel op.

Verantwoordelijkheid genomen

Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank rekening met het volgende: als verkeersdeelnemer weet de man, als APK-keurmeester, dat veiligheid van groot belang is. Ondanks dat, is hij met beslagen ramen gaan rijden met als gevolg dat hij een verkeersongeval veroorzaakte. Daarnaast nam hij de binnenbocht. De rechtbank vindt een werkstraf en voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid passend. De man heeft geen strafblad. Een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid vindt de rechtbank een te zware straf, omdat de man voor zijn beroep afhankelijk is van zijn rijbewijs. Bovendien heeft hij vanaf het eerste moment de verantwoordelijkheid genomen voor het ongeval.

Uitspraken