Vervolg behandeling strafzaak zgn. Syriëgangers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vervolg behandeling strafzaak zgn. Syriëgangers
Arnhem, 16 januari 2015

De rechtbank Gelderland sluit de behandeling van de strafzaak tegen de twee zogenoemde Syriëgangers op maandag 26 januari 2015. Naar verwachting doet de rechtbank op maandag 9 februari aanstaande om 9.00 uur uitspraak.

Op woensdag 14 januari en donderdag 15 januari vond in het Paleis van Justitie in Arnhem de behandeling van een strafzaak tegen zgn. Syriëgangers plaats. Het gaat om twee verdachten die zijn aangehouden toen zij de Duits-Nederlandse grens passeerden. In hun auto's werden materialen aangetroffen waarvan de verdenking bestaat dat deze gebruikt zouden worden bij de strijd in Syrië.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank heeft tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak de beslissing genomen om de voorwaarden van de schorsing van de voorlopige hechtenis te wijzigen. De rechtbank heeft bepaald dat de beide verdachten met ingang van aanstaande maandag 19 januari niet langer onder elektronisch toezicht zullen staan. Zij hoeven dan geen enkelband meer te dragen. De reden hiervoor is dat het elektronische toezicht een jaar lang zonder problemen is verlopen. Een langere vrijheidsbeperking is niet nodig vanwege persoonlijke belangen van verdachten, zoals operatie, opleiding, werk en sport.

Meest gelezen berichten