Laden...

Verzoek voorlopig getuigenverhoor grondverwerkingsbedrijf gemeente Barneveld en provincie Gelderland toegewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Verzoek voorlopig getuigenverhoor grondverwerkingsbedrijf gemeente Barneveld en provincie Gelderland toegewezen
Arnhem, 30 september 2019

De rechtbank wijst het verzoek tot van de Stichting bewonersbelang onderzoek bouwgrond tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor toe. Getuigen zullen tijdens dit verhoor opheldering moeten geven over feiten met betrekking tot eventueel verontreinigde grond in woonwijken in Barneveld en omliggende gemeenten. En de rol daarin van het grondverwerkingsbedrijf, gemeente Barneveld en Provincie Gelderland.

Een verzoek tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor is ervoor om belanghebbenden de gelegenheid te geven opheldering te krijgen over bepaalde feiten. Dit gebeurt voordat een zaak bij de civiele rechter behandeld wordt. Slechts in door de Hoge Raad geformuleerde specifieke gevallen kan een dergelijk verzoek worden afgewezen. Van die gevallen is nu geen sprake. 

Verzoek voorlopig getuigenverhoor

De Stichting stelt dat bewoners schade hebben geleden in de vorm van waardevermindering van hun woningen. Dit komt omdat de grond die is toegepast, vervuild zou zijn geweest. Deze grond is afkomstig uit een specifiek partij van 10.000 ton grond. Daarnaast zijn zij van mening dat de provincie en de gemeente ten onrechte niet hebben opgetreden.

Horen van getuigen

Met deze beschikking wordt de stichting in de gelegenheid gesteld door het horen van getuigen te bezien of zij haar stellingen in een nog te starten procedure kan bewijzen. In deze beschikking geeft de rechtbank geen oordeel over de eventuele aanwezigheid van vervuilde grond, over het bestaan van schade of over de mogelijke aansprakelijkheid daarvoor.

Uitspraken