Laden...

Voor moord veroordeelde man moet terug naar gevangenis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voor moord veroordeelde man moet terug naar gevangenis
Arnhem, 27 augustus 2021

Een 37-jarige man die op 24 oktober 2007 voor 20 jaar de cel in moest voor een moord in Arnhem, moet voor 1 jaar terug naar de gevangenis. Volgens de rechtbank houdt de man zich niet aan de voorwaarden die horen bij zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling. 

De man kwam op 21 februari 2020 voorwaardelijk vrij. Het strafrestant bedroeg op dat moment 2.494 dagen. De officier van justitie vond dat de man de bij de voorwaardelijke invrijheidsstelling gestelde voorwaarden overtrad. Daarom vorderde de officier van justitie de herroeping van de voorwaardelijk invrijheidsstelling voor 1 jaar. 

Psychische problemen

Volgens de rechtbank werkte de man op essentiële onderdelen niet mee aan het op goede gronden noodzakelijk geachte re-integratietraject. Er zijn toentertijd bij de strafzaak ernstige psychische problemen vastgesteld. Deze problemen zijn bij een recenter onderzoek bevestigd. Tijdens de strafzaak rondom de bewezenverklaarde moord bleek de man toen in staat tot zeer gewelddadig, bruut en gewetenloos handelen.

Niet meewerken

Volgens de rechtbank is behandeling daarom noodzakelijk, maar de man kiest er iedere keer voor zijn eigen gang te gaan. Daarbij blijft hij hangen in hem vermeend aangedaan onrecht. De man heeft meer dan voldoende mogelijkheden gehad zijn VI-traject vorm te geven en voort te zetten, maar heeft er kennelijk welbewust voor gekozen niet mee te werken. Daarbij nam hij het risico van hervatting van de detentie op de koop toe. 

Terug naar gevangenis

De rechtbank oordeelt dat de man de aan de voorwaardelijke invrijheidstelling verbonden voorwaarden niet heeft nageleefd en wijst de vordering toe. Dit betekent dat veroordeelde voor 1 jaar terug moet naar de gevangenis.

Uitspraken