Laden...

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor dodelijk verkeersongeval A15

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor dodelijk verkeersongeval A15
Arnhem, 28 september 2018

De rechtbank veroordeelt een 57-jarige man uit Stolwijk voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. De man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en de maximale taakstraf van 240 uur. Ook is hij zijn rijbewijs 3 maanden kwijt.

Op 11 april 2016 reed de man met zijn vrachtwagen bij afslag Vuren (gemeente Lingewaal) op de A15 in volle vaart achterop een file in. Hierdoor kwam een vrouw in een personenauto voor hem om het leven. De rechtbank oordeelt dat de man zeer onvoorzichtig en onoplettend handelde. De man merkte namelijk niet op dat er voor hem een file ontstond, terwijl alle weggebruikers om hem heen de file wel hebben gezien en hun alarmlichten aan hadden.

Grote verantwoordelijkheid als chauffeur

De rechtbank vindt dat de man als vrachtwagenchauffeur een grote verantwoordelijkheid heeft in het verkeer. Hij rijdt in een zeer zwaar voertuig en heeft daardoor een langere remweg.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met de ernst van het feit, de persoonlijke omstandigheden van de man en het feit dat het ongeluk inmiddels meer dan 2 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

De volledige uitspraak publiceren wij binnenkort onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken