Laden...

Vrijspraak gewapende bedreiging, gevangenisstraf voor XTC-bezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak gewapende bedreiging, gevangenisstraf voor XTC-bezit
Zutphen, 14 februari 2020

De rechtbank spreekt een 27-jarige man uit Westervoort vrij van bedreiging en wapenbezit. Hij wordt wel veroordeeld voor het bezit van bijna 400 xtc-pillen. Daarvoor legt de rechtbank 3 maanden gevangenisstraf op.

Er zijn 2 scenario’s over wat er op 22 augustus 2019 in de woning van de man die aangifte heeft gedaan (hierna: aangever), is gebeurd. Volgens de man uit Westervoort is hij bij een geschil over een geldkwestie aangevallen, waarna hij pepperspray heeft gebruikt. Hierover is man uit Westervoort pas op de zitting eind 2019 gaan verklaren. Volgens aangever en familieleden bedreigde de man hen in de woning met een pistool. Aangever zei dat hij de man niet kent en hem geen geld schuldig is. Het dossier bevat echter aanwijzingen voor het tegendeel.

Het wapen is niet gevonden. Objectieve getuigen zijn er niet. Bepaalde getuigen zijn door de politie helemaal niet gehoord. Vaststaat wel dat de man een half uur in de woning was en koffie dronk met vrouwelijke familieleden van aangever. Ook ontvluchtte hij de woning op zijn sokken. Dit duidt er niet meteen op dat de man uit was op een confrontatie en dat hij de aanvaller was.

Twijfel

De rechtbank heeft dus twijfel over zowel het door aangever als het door de man geschetste scenario. Er kan daarom niet zonder redelijke twijfel worden vastgesteld wat er in de woning is gebeurd. Dit betekent vrijspraak voor de bedreiging en het wapenbezit.

Geen schadevergoeding

Aangever en zijn familieleden krijgen geen schadevergoeding omdat de Westervoorter wordt vrijgesproken.

Uitspraken