Laden...

Vrijspraak man uit Enschede voor houden hennepkwekerij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak man uit Enschede voor houden hennepkwekerij
Zutphen, 03 september 2020

De rechtbank spreekt een 43-jarige man uit Enschede vrij van hennepteelt en diefstal van stroom voor een hennepkwekerij. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om tot een veroordeling te komen.

In een bedrijfspand van de man in Neede trof  de politie op 26 november 2018 een hennepkwekerij aan. Volgens de officier van justitie zou de man zich daarmee schuldig hebben gemaakt aan het kweken van hennep en aan diefstal van stroom voor een hennepkwekerij.

Onvoldoende bewijs

Volgens de rechtbank blijkt uit het dossier onvoldoende dat de man in de kwekerij is geweest of daarmee in verband kan worden gebracht. Daarom kunnen de verdenkingen tegen de man niet worden bewezen en spreekt de rechtbank de man hiervan vrij.

Ontnemingsvordering niet-ontvankelijk

Omdat de man niet is veroordeeld, heeft de rechtbank het openbaar ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de ontnemingsvordering.

Uitspraken