Laden...

Vrijspraak man uit Silvolde van onder meer poging doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak man uit Silvolde van onder meer poging doodslag
Zutphen, 03 mei 2018

De rechtbank spreekt een 65-jarige man uit Silvolde vrij van poging doodslag dan wel zware mishandeling en bedreiging.

Op 22 maart 2017 was de man in de woning van de man die aangifte heeft gedaan (hierna: aangever) en zijn vriendin in Silvolde. Zij hadden samen gegeten en gedronken. De man had geen alcohol gedronken, maar aangever en zijn vriendin wel. Op enig moment werd de man boos. Er ging een glas kapot en de man ging naar huis. Toen de politie een uur later ter plaatste kwam, had aangever een kleine wond in de hals. Aangever gaf aan dat de man dit had gedaan. Ook zou de man hem hebben bedreigd met een schroevendraaier.

Weinig onderzoek

De rechtbank constateert dat de aangifte in het Engels was opgenomen (niet de moedertaal van verbalisant en aangever) en dat aangever daarbij van de hak op de tak sprong. Ook constateert de rechtbank dat in de woning weinig onderzoek is gedaan en dat niet al het glas is gevonden. De schroevendraaier is ook niet gevonden. Verder is het letsel van de man niet door een arts onderzocht. De man en ook de aangever zijn op zitting door de rechtbank gehoord. Dit leverde tegenstrijdige informatie op over het moment dat de politie onderzoek deed in de woning, het moment waarop het letsel is gefotografeerd en de aanleiding van de onenigheid.

Strafbaar feit niet kunnen vaststellen

De rechtbank kon niet vaststellen wat er op 22 maart is gebeurd en of de 65-jarige man zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Daarom spreekt de rechtbank hem vrij.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken