Laden...

Vrijspraak man uit Wezep van mishandeling zoontje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak man uit Wezep van mishandeling zoontje
Arnhem, 17 november 2023

De rechtbank spreekt een 39-jarige man uit Wezep vrij van het mishandelen van zijn 3 maanden oude zoontje. Volgens de rechtbank wordt uit het dossier niet duidelijk wanneer de verwondingen bij de baby zijn ontstaan en of de vader daarvoor verantwoordelijk was.

Tussen 17 juni en 20 juni 2022 verbleven het jongetje en zijn zusje bij hun vader. De man en de moeder van de kinderen waren kort daarvoor uit elkaar gegaan. Op 20 juni 2022 zag de moeder van de kinderen meerdere blauwe plekken bij het jongetje. Het jongetje werd door een forensisch arts onderzocht, die het bestaan van de blauwe plekken bevestigde. 

Vrijspraak mishandeling

De forensisch arts kon niet vaststellen wanneer de blauwe plekken zijn ontstaan. Ook kon de arts niet zeggen of de verschillende blauwe plekken kort na elkaar zijn ontstaan. Er zijn geen getuigen die zagen dat de man zijn zoontje mishandelde. Het valt ook niet uit te sluiten dat de blauwe plekken door een ander dan vader is toegebracht. Het jongetje was in die periode ook alleen bij andere mensen. Daarom spreekt de rechtbank de man vrij. 

Geen schadevergoeding

Aangezien vader van de mishandeling wordt vrijgesproken verklaart de rechtbank de benadeelde partij niet-ontvankelijk in de vordering tot schadevergoeding. 

Uitspraken