Laden...

Vrijspraak voor brandstichting Nationaal Park De Hoge Veluwe

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak voor brandstichting Nationaal Park De Hoge Veluwe
Arnhem, 16 november 2018

De rechtbank heeft een 37-jarige man vrijgesproken van brandstichting in Nationaal Park De Hoge Veluwe op 24 juli 2018. Op basis van onder andere de verklaring van de man, een getuigenverklaring en het nalaten van verder onderzoek, zijn er geen aanwijzingen in het dossier dat de verklaring van de man onjuist zou zijn.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Een getuige meende de 37-jarige man op de fiets te zien stappen in de buurt van de ontstaanslocatie. Maar deze getuige zag niet of de man iets uitrichtte om de brand te veroorzaken. Op basis van het sporenonderzoek is vastgesteld wat de ontstaanslocatie van de brand is, maar de oorzaak van de brand is niet vastgesteld.

Man ontkent brandstichting

De man heeft de brandstichting steeds ontkend. De man heeft een verklaring gegeven voor zijn vieze zwarte handen en vingertoppen op het moment van aanhouding. Er is geen verder onderzoek verricht naar de handen van verdachte en er zijn geen aanwijzingen in het dossier dat deze verklaring onjuist zou zijn. De rechtbank ziet daarom geen aanleiding om aan deze verklaring te twijfelen. Er valt niet uit te sluiten dat de brand anders dan door menselijke toedoen, of door toedoen van een ander persoon dan de 37-jarige man is ontstaan.

Uitspraken