Laden...

Vrijspraak voor man uit Barneveld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak voor man uit Barneveld
Arnhem, 14 juli 2023

De rechtbank spreekt een 33-jarige man uit Barneveld vrij van ontucht met een minderjarig meisje. De rechtbank verklaart het meisje en haar moeder niet-ontvankelijk in de schadevergoedingsvorderingen die zij hebben ingediend. 

De man had een relatie met de moeder van het meisje. Hij paste vaak op haar, als haar moeder op haar werk was. Het meisje vertelde aan haar biologische vader wat de man bij haar had gedaan. De man ontkent dat hij dit heeft gedaan. 

Onvoldoende ondersteunend bewijs

In zedenzaken is er vaak sprake van 1 op 1 verklaringen, het is het woord van het vermeende slachtoffer tegen het woord van de verdachte. Er zijn vaak geen getuigen. De rechtbank mag niet iemand veroordelen als er maar 1 belastende verklaring is. Deze verklaring moet ondersteund worden door ander bewijs. 

De rechtbank ziet in het dossier niet voldoende steunbewijs. De meeste verklaringen in het dossier komen van dezelfde bron: het zijn getuigen die verklaren over wat het meisje hen vertelde. Het is ook niet voldoende dat deze getuigen zagen dat het meisje verdrietig was toen zij een paar uur later vertelde over wat er zou zijn gebeurd. Volgens sommige getuigen bekende de man dat hij de ontucht pleegde. De man ontkent dat hij dat heeft gezegd. De rechtbank vindt dit ook niet genoeg om tot bewijs van de ontucht te komen. Daarom spreekt de rechtbank de man vrij. 

Geen schadevergoeding

Het meisje en haar moeder vroegen om een schadevergoeding. Zij zijn niet-ontvankelijk in deze vordering omdat de man vrij wordt gesproken. Uitspraken