Laden...

Vrijspraak voor vernieling van personenauto s in Doesburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak voor vernieling van personenauto s in Doesburg
Arnhem, 06 april 2018

De rechtbank spreekt een 54-jarige vrouw vrij van het vernielen van personenauto’s in haar toenmalige woonplaats. Volgens de rechtbank kan op basis van het dossier niet worden vastgesteld dat de vrouw de auto’s heeft vernield.

In de periode van 17 tot en met 18 juni 2016 en in de periode van 28 juni 2016 tot en met 1 juli 2016 zijn in Doesburg meerdere personenauto’s beschadigd. De vrouw werd ervan verdacht dat zij stenen naar de auto van haar buurvrouw had gegooid en dat zij diverse auto’s had bekrast in haar wijk. Enkele getuigen hebben verklaard dat zij de vrouw dicht bij auto’s hebben zien lopen met haar hondjes. Een getuige heeft ook verklaard dat hij zag dat de vrouw een sleutelbos in haar hand had. Er zijn geen getuigen die hebben gezien dat de vrouw de auto’s heeft beschadigd.

Onvoldoende bewijs voor bewezenverklaring vernieling

De enkele waarnemingen van de getuigen dat de vrouw in de buurt van de auto’s heeft gelopen en het feit dat de vrouw een verstoorde verhouding met enkele buurtbewoners had, is volgens de rechtbank onvoldoende om tot een bewezenverklaring van vernieling van de auto’s te kunnen komen. De rechtbank kon op basis van het dossier ook niet vaststellen dat de vrouw stenen naar de auto van haar buurvrouw had gegooid.

Vorderingen niet-ontvankelijk

De vorderingen tot schadevergoeding van de benadeelde partijen zijn door de rechtbank niet-ontvankelijk verklaard, omdat de vorderingen betrekking hebben op feiten waarvoor de vrouw is vrijgesproken.

Uitspraken